Üzemelés - Airport-zalaegerszeg

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Üzemelés

Repülőtér információ
 
Repülőtér üzemelés

A LÉGIJÁRMŰVEK KÖZLEKEDÉSE A LHZA REPÜLŐTÉREN

Repülőtérrendünk megtekinthető ezen szövegre kattintva!

A légi járművek repülőüzemet a repülőtér vezetőjének előzetes tájékoztatását követően hajthatnak végre


A légi járművek fel és leszállásra a kiépített füves futópályát használhatják. A repülőtér vezetőjével történt előzetes egyeztetés alapján (külön engedéllyel) a füves vitorlázó műveleti mező is használható.

Érkező légi járművek:

Leszállás után a futópályán megfordulni, a gurulóúton mozogni, az előtérre parkolás céljából beállni csak a le- és felszálló forgalom zavarása nélkül szabad.

Induló légi járművek:

Felszállást kizárólag a légi járműforgalom zavarása nélkül a 17-es vagy a 35-ös futópályáról lehet végrehajtani.

Gyakorló légi járművek:

Iskolakörözés a motoros légi járművek részére 35-ós pályairány esetén jobb, 17-es pályairány estén bal forgalmi kör használata és folyamatos kétoldalú rádiókapcsolat mellett lehetséges. Vitorlázó repülőgépek iskolakörözése a 35-ös pályairány esetén bal, a 17-es pályairány estén jobb forgalmi kör használata és folyamatos kétoldalú rádiókapcsolat mellet lehetséges

Helyi mozgást végző légi járművek:

Helyi mozgást végző légi járművek mozgásuk során állóhelyre, nyűgözőhelyre, üzemanyag töltőhelyre gurulása, továbbá helikopterek légi gurulása történik.

A hangárba és hangárból történő légi jármű mozgatás csak álló hajtóművel történhet.
Állóhelyen, nem járó hajtóművű légi jármű földi mozgatása csak a légi jármű parancsnokának jelenlétében és engedélyével történhet.
Vitorlázó repülőgépek földi mozgatása emberi erővel vagy vontató gépjárművel is történhet.
A vitorlázó repülőgépet mozgató gépkocsinak (amennyiben az nem tartozik a repülőtér üzeméhez) a repülőtér vezetőjétől külön engedéllyel kell rendelkeznie.
Vitorlázógépek földi mozgatása során a repülőtér forgalma nem zavarható és nem akadályozható.
Légi járművek gurulása a futópályán maximum 30 km/órás, a gurulóúton maximum 15 km/órás, az előtéren maximum 5 km/órás sebességgel történhet.


GYALOGOSOK ÉS JÁRMŰVEK KÖZLEKEDÉSI RENDJEA repülőtér üzemi területén a repülést kiszolgáló járműveken kívül más jármű nem tartózkodhat, ill. a munkaterületen a járművek bármely rendeltetéssel csak engedéllyel mozoghatnak. A maximálisan megengedett sebesség 30 km/óra, ennél magasabb, csak mentés vagy segítségnyújtás esetén lehet.

Gyalogosok a repülőtér munkaterületén -repülési üzem közben- csak a repülőtér üzemeltetésével összefüggő tevékenység (karbantartás javítás és légijármű mozgatás, stb.) céljából tartózkodhatnak, és közlekedhetnek a repülésvezető által kijelölt útvonalon.

Gyalogos utasok, a repülőtér üzemi területén csak a számukra kijelölt útvonalon (a forgalmi épület és a forgalmi előtér között), csak kísérővel közlekedhetnek, a nyílt területen, (étterem, büfé, parkoló) pedig külön ellenőrzés nélkül tartózkodhatnak.

A REPÜLŐTÉRI LÉTESÍTMÉNYEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATA

Parkoló:

Az előző fejezetekben említett kivételek figyelembevételével a repülőtérre érkező gépjárművek kötelesek a kijelölt gépkocsi parkolót használni.

Ettől eltérő parkolás csak abban az esetben lehetséges, ha a gépjárművek a kijelölt parkolóban nem férnek el (rendezvény, sportesemény). Ebben az esetben külön parkoló kerül kijelölésre.

Forgalmi épület:

Az épület irodái, és szolgálati helyiségei az utazóközönség elől elzárt területek. Ezeken a területeken utasok és a repülőtérre nem beosztott személyek nem tartózkodhatnak.

Hangárok:

A hangárok kizárólag a repülőgépek tárolására és karbantartására használhatók. Műszaki munkák a hangárok előtti előtéren is végezhetők.
A hangárokban, valamint a forgalmi épületben a nagyközönség elől elzárt területen utasok, illetve a repülőtérre nem beosztott személyek nem tartózkodhatnak csak az üzemeltető engedélyével.
A hangárokban történő tárolás a mindenkor érvényben lévő tűzvédelmi és biztonsági rendszabályok alapján történhet!

Üzemanyag tároló:

Jelenleg nem áll rendelkezésre.


SZEMÉLYEK ÉS GÉPJÁRMŰVEK REPÜLŐTÉRRE VALÓ BE- ÉS KILÉPÉSE

Személybejáró:

A repülőtér területére vezető kapukon átlépni csak a repülőtér használatára jogosító azonosítóval lehet.
Állami szervek, illetve ellenőrzésre jogosult hatóságok tagjai személyi azonosságuk igazolása után beléphetnek a repülőtér területére.

Teherbejáró:

Mindkét gépkocsi bejárót külön engedély nélkül használhatják a repülőtéri üzemet kiszolgáló gépkocsik, valamint a mentő, a tűzoltó, és a rendőrségi gépkocsik.

A repülőtér vezetőjének külön engedélyével a gépkocsibejárókon behajthatnak a repülőgépek szállítására alkalmas gépjárművek.

Állami szervek, illetve ellenőrzésre jogosult hatóságok tagjai személyi azonosságuk igazolása után, gépkocsival is behajthatnak a teherbejárókon.

 
Zalaegerszeg város honlpja
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz